jmelanie.blogg.se

Ännu en helg!

Kategori: Allmänt

Så har en ännu en helg avverkats och denna helg var lite speciell då alla kanadensare for iväg och firade thankgiving med sina nära och kära. Blev väldigt tomt här! Var i princip bara oss exchange studenter här och det stora problemet vi hade var väl att att två dining halls var stängda. Så vi hade en bit att gå och frukosten var inte förrän 11.30, jobbigt liv ;) Vi har i alla fall ätit gott ändå!
 
Thanksgiving middag bjöds det på här där vi bor, det var gott! Kalkon, potatismås, sås och tranbärssylt. 
 
 
I torsdags var vi ute (börjar bli en vana men det så väldigt billigt).. Ska ta det väldigt lugnt här ett tag nu dock.. Eller i alla fall en helg för helgen därefter ska vi ut på pubrunda downtown och samma helg ska vi även fira halloween :)
 
 
Vi gjorde en brakmiddag i fredags, var förjäkla gott!! Chokladmuffins, glass och grädde satt bra som avslutning haha. 
 
 Ball hockey! Roligt men annorunda. Var svårt få kontroll på bollen och få fart på den, men detta kommer vi nog göra fler gånger.
 
Annars har helgen spenderats med en hel del plugg. Ser fram emot den 8 november, för då står New York på schemat!! 
 
Grupparbete igår, Rob är en klippa i vår grupp!
 
Har en knasig sida på facebook, där studenter på UNB anonymt kan skicka in om de har sett en person de tycker är söt osv, jag och amanda verkar ha fått en intresserad på kroken ;)
 
Hösten har anlänt, och därmed kylan.. Fast fint är det!
 
Inget fan av att plugga till tests..
Har iaf en fin vägg att spana in :D
 
Kram till er!
 
 
 
 

9 OCT

Kategori: Allmänt

Tiden går väldigt fort här, imorgon är det redan torsdag och efter två lektioner och ett gruppmöte tar vi helgen.:) Dock blir vi inte helt lediga då vi som sagt har way too much plugg. Ändå skönt att få lite sovmorgon och göra roliga saker!
 
Igår hade vi test i Marketing Mangement. Känns som att det borde kunna bli godkänt men kändes inte alls lika bra som första testet, men hoppas hoppas! 
 
 
Bild från idag. Jag och Amanda är väldigt duktiga på att hitta till gymmet efter lektionerna. Bra vana! En annan bra vana är att torsdagarna är likamed dessert day (och beer day för somliga)! 

Run for the Cure, rUN Buddies

Kategori: Allmänt

Okej, så idag har jag haft ont i både ben och rumpan.. Fyfasiken vad trött jag var efter att jag gick i mål igår efter att sprungit 5 km. Kändes svimfärdig men efter sisådär 10 minuter kändes det betydligt bättre och jag var riktigt stolt över min prestation och alla andra i mitt lag, rUN Buddies! Tror det var cirka 1200 deltagare med, och en som heter Johan blev totalt sett 7:a och Sara blev 2:a av damerna, så grymt! Själv tror jag att jag blev 4-5 av damerna, och jag klarade mitt mål som var att springa under 25 minuter, sprang på 24.30(!!). Egentligen ännu bättre då det tog några sekunder att stoppa runkeepern ;) Var en riktigt bra söndag, ett skönt avbrott från pluggandet, vilket känns too much. Jag saknar det svenska systemet.. 
 
Imorgon, 13.30 svensk tid, skriver jag mitt andra test, och detta känns inte alls lika bra men det löser sig alltid :) Ha det bra där hemma!! Kram Melanie
 
 

Run for the cure

Kategori: Allmänt

Idag om 5 timmar ska jag och ett gäng här springa ett lopp på 5 kilometer. Går nog bra, kan inte påstå att jag ser fram emot det men det är bara att köra. Bara man tar sig i mål så! Har sagt att jag har ett mål att springa på under 25 minuter, får väl se på det;) Uppdatering om det kommer senare.
 
 
Igår var vi och såg en basketmatch. Träffade några av spelarna i motståndslandet tidigare under dagen. Cirka 150 cm jämfört med cirka 210 ;)
 
 
 

Födelsedag!

Kategori: Allmänt

Klockan är nu 21.46 och jag ligger i min säng.. På en lördagskväll, haha inte okej men blev lite dricka igår så där har vi nog förklaringen.. Var tydligen oktoberfest (ölfest) här som vi var tvungna att testa på. Det skulle serveras tysk öl men istället var det kanadensisk öl men med ett tyskt namn. Kvällen avslutades på Social-club. Farligt då en drink endast kostar cirkus 9 kronor och shotarna är nästintill gratis. Det var en rolig kväll men idag har jag inte fått många knop gjorda. Försökt att plugga men kändes snarare som det gick baklänges.. 
 
 
Vi har ett test på tisdag så det blir en del plugg på dagarna. Fick tillbaka det första testet vi gjorde nu i veckan och jag klarade det, 80% och det är jag glad över!
 
Varje vecka har vi dragit ihop ett gäng och spelat lite fotboll, svettigt och skoj!
 
 
För exakt en vecka sedan bestämde jag och två andra tjejer att vi skulle stå på stort och laga en god svensk måltid, eller ja, det blev lax, kokt potatis och romsås. Fanns tyvärr ingen rom men med lite räkor i blev det supergott!! Lena som vi var hos bor i en lägenhet med kök, där kommer vi säkerligen att laga fler måltider:)
 
Senare under kvällen droppade det in lite fler folk och vi hade en rolig kväll på Social-club.. 
 
Att bo på campus har både sina nack- och fördelar. En nackdel är att det finns så mycket skumt folk. Vissa folk verkar inte kunna beté sig. Det har hänt en hel del vidriga saker. Till exempel, någon har (varning för känslig läsning...):
  • Bajsat i trapperna
  • Bpytt ner en toalett (de flesta delar på toalett/dusch)
  • Spytt tvättmaskinen
  • Kissat i hissen
Någon dag efter dessa händelser satt en sådan här lapp upphängd lite varstans, alltså seriöst??!
 
Till något betydligt roligare.. I tisdags fyllde jag år och hade en mycket bra födelsedag!! Min morgon började väldigt bra när jag fick en stor kram av min roommate Amanda. Hade två lektioner sedan drog jag och Amanda till gymmet där det blev en joggingtur. Sedan direkt till McLeod där vi åt lunch och där de hade sagt till kocken som hade gjort iordning en mycket god tårtbit och sjöng. 
 
 
Till kvällen drog ett gäng med mig ut för att vi skulle till ett foodmall och äta mat, men vips ändrar de riktning och vi hamnar istället på Boston Pizza där de bokat bord och bjöd mig på mat, dricka och dessert! Så gulliga personer vi träffat här! :) 
 
 
Fick paket från mamma och pappa i torsdags! Glad tjej som fick se allt detta
Under tre dagar har dock dumlepåsen och lösgodiset försvunnit.. 
 
Nu blir det natten.
 
Ta hand om er! :) // Melanie