jmelanie.blogg.se

Roadtrip

Kategori: Allmänt

Okej, nu var det ett tag sedan jag uppdaterade så antar att det är dags igen! :) Tiden går så fort. För en vecka sen åkte vi ut på en roadtrip till Halifax. Stannade en natt i Saint John torsdag till fredag innan vi fortsatte vår resa igen med bilen. Vi var 10 personer som åkte så vi fick ta två bilar, riktigt fräscha! Här är rutten vi gjort (cred till Johan!:) Vi gjorde några stop både på dit- och hemvägen. Totalt körde vi 1300 kilometer men det gick galant. Vill ni läsa om resan så gå in på dessa bloggar, de har skrivit väldigt bra om den och med många bilder:              www.johanfrisk.blogg.se www.mycanadaperspective.blogg.sewww.saragoescanada.blogg.se               
Vi som åkte, blandat med tyskar och svenskar (och en österrikare)
Hopewell rocks! Vi gick på havsbotten vilket man kan göra två gånger om dagen då tidsvattnet byter riktning var 6timme15minuter! Fräckt att se hur bergen hade formats.
 
Bilden under visar mitt favoritställe av de ställena vi stannade på, Peggy's Cove. Så vackert och rogivande! Ett fiskarsamhälle med 35 invånare. 
 
Det var en lyckad roadtrip :). Den här veckan har hittils bestått utav lektioner, gym/jogging, plugg, plugg och.. plugg ;) Hade ett test idag och det kanske inte var optimalt att åka iväg över torsdag-söndag när man har ett test på torsdag, men faktiskt, tro det eller ej men det gick helt okej, så visst funkar även det! Mitt motto, det löser sig!
 
Försöker att hålla igång konditionen, speciellt nu när man har anmält sig till ett lopp: runforthecure. Den 6 oktober ska jag och flera andra springa 5 kilometer, och har betalat en summa för att stödja kampen mot bröstcancern. 
 
Det var en liten uppdatering för nu. Ha det bra så höres vi :) / melanie
 
 

16 september

Kategori: Allmänt

Så, nu har ännu en helg svept förbi! Helgerna går väldigt fort! I Vi tar helg redan på torsdag då vi nämligen har två lektioner varje dag måndag - torsdag och de börjar 8.30 och den sista slutar 11.20. Så klockan 11.20 på torsdagen pustade vi ut ;). Det är en hel del att studera, mycket att läsa. Artiklar och böcker, därefter har vi några grupp-presentationer och skriftliga test. Läser fyra kurser samtidigt så det tar sin lilla tid att ställa in sig på det. Här måste jag vara mycket mer disciplinerad än hemma i Sverige, det är bra träning!
På torsdagen gick vi ut på ett ställe som heter The Social Club! Det var roligt, har alltid haft kul när jag gått ut här, får hoppas att det fortsätter så!
På fredagen var vi trötta, så på kvällen körde jag och fyra andra fotboll i en av hallarna här. Riktigt kul och supervettigt! Något vi upprepade på söndagskvällen. I torsdags, lördags och idag måndag har vi även varit på gymmet. Min kropp är helt mör nu, jag och Amanda var oroliga för att gå upp i vikt efter de här månaderna men fortsätter det såhär kommer vi vara i toppform... Haha nej men vi behöver inte vara så oroliga för att unna oss bakelser och någon dricka då och då. 
Bild från första fotbollskvällen. Andra gången var vi 8 pers, team sweden mot team germany. :)

Försöker att läsa lite..

I lördags var det hockeytittande, Leksand mot Brynäs! Mycket känslor.
Bilder från i lördags då vi än en gång tog oss till the S-club. Det var lång kö när vi kom dit vid ca 22-22.30! Vi tog oss till sist in och hade en rolig kväll!

Denna vecka blir det massa plugg! Behöver få lite koll och komma ikapp i alla kurser. Till helgen blir det roadtrip så det ser jag fram emot! Vi ska med två bilar ta oss till Halifax som ligger vid kusten. Får se vad staden har att erbjuda! 

Frederiction

Kategori: Allmänt

Vi har nu fått ordning på de fyra kurserna vi ska läsa och det känns bra. Det är en utmaning att allt är på engelska och det kommer bli mycket mer plugg än vad jag förväntade mig från början. Det är förutom "tests" även några grupp-presentationer och att ha dem på engelska kommer bli intressant. Det är bara vara positiv och intala sig själv att det är så man utvecklas. Vi har i alla fall ett drömschema, två kurser på morgonen -måndag till torsdag! Gillas! 
 
Har varit ute och sprungit/gått två gånger och det är väldigt vackert här! Så här kommer lite bilder. Den här bilder är från utsikten från vårt hus vi bor i. Längst bort kan man se floden och den ska snart besökas!
Här har vi våra lektioner
Frederiction
Mötte på en kyrka
Jag mötte 4-5 personer som stod på olika ställen och hjälpte personer med en stop-skylt när de ville gå över vägen
Införskaffat en New Brunswick hoodie
Ett hus på campusområdet
Glad efter att köpt den första kaffen, från Tim Hortons, som är en jättestor kedja här i Canada! Kommer nog bli en hel del kaffe här. På vårt student-id har vi 100 CA dollar vi kan använda på cafén runt campus
Campus
 
 

The weekend

Kategori: Allmänt

Vi har nu haft den tredje skoldagen här. Det är fortfarande lite problem med kurserna, då vi vill byta en kurs men imorgon är det förhoppningsvis löst! Annars har vi det bra här, börjar bli hemmastadda. Bor med mycket roligt folk här i huset. Har blivit ännu mer förkyld nu så känner mig konstant trött men det går över! Vill börja träna på gymmet vi har här, verkar superfräscht och de har många olika klasser man kan gå på! 
 
Jaa, i lördags var vi på lite välgörenhet. Shinerama, något universitet här har anordnat i flera, flera år. Vi mötte en kille när vi (knackade dörr!) som tyckte det var lite kul då han gjorde samma sak 40 år sedan. Pengarna går till sjukdomen Cyctic Fibroses, vilket är en slags sjukdom som orsakas av att personen har en defekt i genen cystic fibroses.. och leder till stora svårigheter för den som har detta. Vi fick höra en person som hade den här sjukdomen berätta om sin historia och det var väldigt gripande! Hon har haft en lungtransplation och innan det var hon helt utmattad. När hon var ute och gick kunde hon falla ihop och var tvungen att ringa till någon som kom och hämtade henne. Hon berättade att för att ta sig från köket till TV:n kändes som ett marathon. Efter att hon fick nya lungor, som också är en stor risk, mår hon bättre men behöver fortfarande ta ca 60 tabletter om dagen. Vi åkte med en buss till ett litet samhälle och gick runt och knackade dörr och frågade om de ville ge något, vi fick faktiskt ihop en hel del! Såg en chip munk (jordekorre), och en larv.. Ekorrar ser vi dagligen runt campus eller i andras trädgårdar!
 
Vart lite fest på helgen.. Vem är förvånad? Första bilden är en snygg bild på några av de roliga svenskarna vi har hittat! Haha, det blev en hel del snapchats i de luddiga ögonblickena! 
 
 
 
 För någon halvtimma sedan bokade vi resa till MIAMI. Så den 19 december sitter jag och Amanda på planet ditåt! Lite semester innan vi åker hemåt! :) Hoppas allt är bra med er där hemma!!

McLeod House

Kategori: Allmänt

Ifall ni undrar.. ;)
 
Melanie Johansson
Box 50 - McLedoud House
Frederiction, New Brunswick
E3B 5A3 Canada
 
 

University of New Brunswick

Kategori: Allmänt

I tisdags och onsdags var vi på orientation av vår faculty, business. Vi satt i ett rum där vi fick höra en några personer prata om vad vi ska tänka på. Det var mycket vi inte hade någon större nytta av då mycket handlade om programmet. Vi är bara här för en termin men det var kul att se hur det gick till för dem. Vi lekte några lekar för att lära känna varandra. Pictionary var en lek då vi delades in i lag och skulle gå fram och rita på tavlan så skulle de andra i laget gissa. Sedan hade vi några badbollar som kastades runt i klassrummet och den som fick tag i bollen skulle svara på den frågan som var närmast högra tumme. Vi tyckte väl att det var sådär kul;)
 
I tisdags skulle vi inte äta vid våra hus utan de serverade frukost och det är så kul, i Sverige skulle något sådant här aldrig serveras... Fanns i alla fall kaffe och lite frukt.. Till snacks fanns det istället några olika chipspåsar att välja bland haha.
 
I Torsdags var vi på två av våra kurser vi valt. Den första kursen är Marketing Management och läraren i den kursen är bra! Hon är är väldigt rättfram och är tex inte rädd för att säga till dem som skriver på sin mobil. Då har hon sagt något i stil med "åh vad bra, du tar anteckningar med den där va?". Eller när en kille kom in lite sent med hörlurar i örenen och man tydligt hör musiken, sa hon "ja, bara så ni vet så har han laddat ner anteckningar från min kurs som han nu lyssnar på". Andra lektionen var International Human Resource Management, men den lektionen bytte vi ut med en gång. Då engelskan redan är jobbig så blir de ju inte bättre med en indie-engelsk accent.
 
Ja det var lite om de. Nu blir det lite plugg och sedan ska jag ut på en jogging/gå-runda. Både jag och Amanda är förkylda så vi får väl ta det lite lugnt med träningen!:)

Första dagarna, orientation week

Kategori: Allmänt

Vi kom tidigt till huset vi skulle bo i på lördagen, McLeod House. Ett hus med många andra exchange-students. Det är personer från Sverige, Holland, Egypten, Tyskland, Pakistan, Kanada osv. I alla fall, så fort vi kommer innanför dörrarna är det personer som hjälper oss, de frågar vilke våning vi ska bo på och visar oss till hissen. Vi träffar också vår proctor som bor på samma våning, Tayler, en jättetrevlig tjej som är där för att hjälpa oss med alla frågor vi har.
 
När vi gjort oss hemmastadda på våra rum, åker vi ner för att äta. V har meal plans, vilket betyder att vi får äta hur mycket vi vill, när vi vill, på fem olika byggnader här på campus. Maten är så annorlunda här än hemma, de erbjuder alltid efterätter (även till frukost), friterade saker, hamburgare, pizza, pommes, alla sorters dricksorter, glass osv osv! Som tur är finns det alltid ett salladsbord och andra nyttigare alternativ. 
   
 
Efter middagen var det dags för det som motsvarar nollningen i Sverige. Varje dag fram till då skolan som började på torsdag, var det ett fullspäckat schema. Det var en hel del lekar och det var alkoholfritt. Här är folk inte rädda för att "ta ut svängarna", och ingen ser ner på de som är lite annorlunda, så stämningen är bra.
  
 
På kvällarna däremot var folk i vårt hus väldigt party-sugna, så vi var inte värre än att hänga med. Vi satt i vår lounge här i huset och därefter drog vi vidare till ett annat hus här på campus. En riktig college-fest hamnade vi på. De flesta studenter här är dock väldigt unga, men vi hade roligt. Vi dansade så svetten rann.. 
 
    

Resan till University of New Brunswick

Kategori: Allmänt

Hej! Här kommer lite bilder och textrader om min resa till Kanada. Kan vara kul för er där hemma att se hur vi har det här borta. Idag har vi varit borta i en vecka och tiden går fort, har varit fullt upp hela tiden, så de första dagarna var man ganska sliten och jetlaggad! 
 
Dessa tjejer "hittade" jag efter att jag tagit tåget till Arlanda. Amanda, Anna och Annas föräldrar. Vi tog varsitt glas vin för att lugna nerverna..
 
 
Från Arlanda åkte vi till New York, Toronto, Montreals flygplatser och slutligen Frederiction. Var lite slitsamt och långa väntetider men vi kom fram tillslut. Under tiden kunde man njuta av goda frukostar som dessa..
 
 
När vi var framma vid Frederiction checkade vi in på ett hotell för att få en god natts sömn innan vi skulle vidare till University of New Brunswick!
 
 
Vid campuset vid skolan, där vi hämtade våra nycklar till rummet!
 
   
 
Här är rummet och huset vi bor i, McLeod House! Jag och Amanda har ett special doubleroom, dvs vi har en gemensam dörr för att komma in och väl innanför finns det två dörrar som leder till varsitt sovrum. Vi har ockå egen toalett och dusch så vi har det helt okej!   
 
 
    
 
Så i lördags kom vi fram. Nu ska vi kolla Sverige-Irland VM-kval i fotboll. Nice! Klockan är fem timmar före här.