jmelanie.blogg.se

The weekend

Kategori: Allmänt

Vi har nu haft den tredje skoldagen här. Det är fortfarande lite problem med kurserna, då vi vill byta en kurs men imorgon är det förhoppningsvis löst! Annars har vi det bra här, börjar bli hemmastadda. Bor med mycket roligt folk här i huset. Har blivit ännu mer förkyld nu så känner mig konstant trött men det går över! Vill börja träna på gymmet vi har här, verkar superfräscht och de har många olika klasser man kan gå på! 
 
Jaa, i lördags var vi på lite välgörenhet. Shinerama, något universitet här har anordnat i flera, flera år. Vi mötte en kille när vi (knackade dörr!) som tyckte det var lite kul då han gjorde samma sak 40 år sedan. Pengarna går till sjukdomen Cyctic Fibroses, vilket är en slags sjukdom som orsakas av att personen har en defekt i genen cystic fibroses.. och leder till stora svårigheter för den som har detta. Vi fick höra en person som hade den här sjukdomen berätta om sin historia och det var väldigt gripande! Hon har haft en lungtransplation och innan det var hon helt utmattad. När hon var ute och gick kunde hon falla ihop och var tvungen att ringa till någon som kom och hämtade henne. Hon berättade att för att ta sig från köket till TV:n kändes som ett marathon. Efter att hon fick nya lungor, som också är en stor risk, mår hon bättre men behöver fortfarande ta ca 60 tabletter om dagen. Vi åkte med en buss till ett litet samhälle och gick runt och knackade dörr och frågade om de ville ge något, vi fick faktiskt ihop en hel del! Såg en chip munk (jordekorre), och en larv.. Ekorrar ser vi dagligen runt campus eller i andras trädgårdar!
 
Vart lite fest på helgen.. Vem är förvånad? Första bilden är en snygg bild på några av de roliga svenskarna vi har hittat! Haha, det blev en hel del snapchats i de luddiga ögonblickena! 
 
 
 
 För någon halvtimma sedan bokade vi resa till MIAMI. Så den 19 december sitter jag och Amanda på planet ditåt! Lite semester innan vi åker hemåt! :) Hoppas allt är bra med er där hemma!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: